23 Kasım 2013 Cumartesi

Hızlı Yağ Yakmak İçin Zayıflama Egzersizleri



Zayıflama Egzersizleri
Çok kiloluyum bikinime bile sığamıyorum ve pantolonlarım dar geliyor diyorsanız birazdan aşağıda önereceğimiz zayıflama egzersizlerini uygulamanızı mutlaka tavsiye ederiz. Öncelikle siz hala göbeğinizi eritemediğinizi varsayıyor ve bikini ya da pantolon giymeye cesaret edemiyorsunuz. Hâlbuki şimdi başlayacağınız zayıflama egzersizleri ve birkaç basit öneriyle dışarı gezmeye çıktığınızda veya tatile gittiğinizde kendinize daha çok güven duyacak ve giymek istediğiniz her kıyafeti giyebileceksiniz. Şimdi size her yerde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bazı zayıflama egzersizleri ve  çeşitli antrenmanlardan bahsedeceğiz.

Beli Yana Eğme Hareketi

Zayıflama egzersizleri sırasıyla uygulanması gereken egzersizlerdir yani egzersizleri bir sıraya sokarak uygulamalısınız. Bu egzersizlerde öncelikle beli yana eğme hareketi gelmektedir. Bu egzersiz karnınızdaki yağların parçalanmasını ve daha kolay erimesini sağlar yani başlangıç için en uygun hareketimiz bu harekettir. Harekette bacaklarınızı iyice açıp ellerinizi ensenize kenetleyip sırtınızı da düz tutun. Dirsekleriniz ile kulaklarınızın aynı hizada olmasına ve vücudunuzun öne ya da arkaya bükülmemesine çok dikkat ederek sağa doğru yavaşça eğilin sonra tekrar başlangıç konumuna dönün ve sonra aynı hareketi sola doğru tekrarlayın. Vücudunuz harekete alışana kadar yavaş bir şekilde uygulayın vücudunuz ısındıktan sonra zamanla hızlanabilir ve çalışma sürenizi de arttırabilirsiniz.

Oturarak Yürüme

Bir diğer zayıflama egzersizleri hareketi ise oturarak yürümedir. Harekette bacaklarınızı uzatarak yere oturun ve ellerinizi ensenizde birbirine kenetleyin başınızı ve kollarınızı kıpırdatmamaya çalışın ve sırtınızı da düz tutarak kalçalarınızı oynatmaya başlayın. Daha sonra bacak ve kaba etleriniz üzerinde yürüyerek 10 adım atın bu hareketi de vücut ısındıkça daha çok yapmaya başlayın.

Omuz Çevirme Hareketi

Bu hareketimizde ayaklarımız bitişik olacak omuzlarımız ise rahatça sarkık bir şekilde duracak. Sağ omzumuzu ileri atarak titreteceğiz ve daha sonra başımızı oynatmadan elimizi titretmeye devam ederek kulağımıza doğru kaldırabildiğimiz kadar kaldıracağız sonra başlangıç konumuna döneceğiz. Başınızı egzersiz boyunca sabit ancak rahat bir şekilde tutuyoruz bu hareketi sağ ve sol kol için yaptıktan sonra her hareketten sonra bir kez iki kolumuzu da titreterek  daire çiziyoruz.

Tekme Egzersizi

Zayıflama egzersizleri hareketlerinde uygulanması gereken en önemli hareketlerden bir tanesi de bu harekettir. Bu hareket kalçalardaki yağların erimesine yardımcı olur. Hareketi uygulamak için bacaklarını 60 ile 90 santim arasında açıp dik bir şekilde ayakta durmanız gerekir parmak uçlarını ise dışarı doğru çevirmeniz gerekmektedir. Daha sonra dirseklerinizi büküp ellerinizi yumruk haline getirip göğsünüzün önünde tutarak squat pozisyonunu uygulamalısınız. Bu hareketi en az 10 kez tekrarlamalısınız.

El ve Diz Hareketi

Uygulayacağınız bu zayıflama egzersizleri hareketi göbek ve karın bölgenizdeki yağların erimesi için oldukça etkili bir harekettir. Harekette dizlerimizi dik bir şekle getireceğiz daha sonra sırt üste yere uzanıp vücudumuzu dik bir şekilde kaldırarak ellerimizle dizlerimize değmeye çalışacağız bu hareketi ortalama 20 25 kere tekrarlamamız gerekiyor.

Köprü Hareketi

Zayıflama Egzersizleri
Zayıflama egzersizlerinde uygulayacağınız bu hareket özellikle basen bölgesindeki yağları eritmekte etkili olan bir harekettir. Ayrıca hareket karın kaslarının da sıkışmasını sağlar ve sırt ağrıları içinde çok iyi gelen bir harekettir. Bu hareketi uygularken elleriniz yere temas ederek ve hafif dışa açık bir şekilde olmalıdır. Daha sonra kalçanızı ve sırtınızı düz bir şekilde yukarıya kaldırarak ve kendinizi sıkarak en az 3 ila 4 saniye arasında bu halde kalmanız gerekir. Bekleme süresini arttırdığınızda hareketin etkisi de artacaktır.

Bu zayıflama egzersizlerini düzenli bir şekilde uyguladığınızda ve tabi ki sabırlı davrandığınızda sizde kesinlikle zaman içerisinde kilo verecek ve giymek istediğiniz tüm kıyafetleri korkmadan rahatlıkla giyebileceksiniz. Unutmayın uyguladığınız hareketleri bir sıraya yani bir programa göre uygulamalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder