14 Ekim 2014 Salı

Vücut Geliştirme Aletleri | Hangi alet Nereyi Çalıştırır?



Zayıflamak ve bir nebze olsun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak adına birçoklarımız vücut geliştirme aletleri ile çalışmayı tercih ediyor ve doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum ancak bu aşamada aletlerin ne işe yaradığını ve nasıl kullanılması gerektiğini birçok kişinin de bilmediğini varsayıyorum. Vücut geliştirme aletleri hakkında sizlere detaylı bilgiler sunmak istiyorum ve dilerseniz maddeler halinde vücut geliştirme aletleri konusunu biraz daha aydınlatalım. Spor aletleri aşağıdaki gibidir: 

Dambıl: Aslında birçoklarınızın yakından tanıdığı ve çok sık kullandığı ürünlerden bir tanesidir. Fiyatları ağırlık ve kalitesine göre değişiklik gösteriyor ancak 100 lira gibi bir bütçe ile sağlıklı bir ürüne sahip olabilirsiniz. Ek olarak ağırlık takviyeleri için de ayrıca ödeme yapmanız gerekiyor. Set halinde de satışa sunulan bu ürün ile ne tür çalışmalar yapabileceğinize de göz atalım. Klasik çalışma yöntemi ile birlikte kol bölgesini bütünü ile geliştirebilirsiniz ve pozisyon değişikliği ile kanat ve üst bölgelere de destek verebiliyorsunuz. Ek olarak bacak kası gelişimi için de çömelir halde dambılları taşımanız sizlere fayda sağlayacaktır. 

Ağırlık Sehpası: Halter ve dambıl komplekslerini tek bir parça halinde sunan ve farklı yatış pozisyonları ile farklı bölgelere hitap eden özel ürünlerden bir tanesidir. Kol ve karın kası bölgelerinde çalışmalar yapmak adına sizler de bu ürünü tercih edebilirsiniz.

Barfiks: Vücut geliştirme aletleri arasında yer alan ve popüler ürün gruplarından bir tanesi olan barfiks, çelik yapısı ile güçlü bir mekanizmaya sahip ve özellikle iki taraftan tutturulan yapısı sayesinde koridor ya da kapı aralıklarında bu ürünü kullanabiliyorsunuz. Vücut geliştirme aletleri kapsamında en popülerler arasında yer alan bu ürün sayesinde sizler de barfiks çalışmalarını çok daha kolay ve kusursuz bir hale getirebiliyorsunuz. Vücut geliştirme aletleri sayı olarak çok fazla ancak bu yazımızda aletlerle en popüler vücut geliştirme hareketleri ve en çok tercih edilenleri siz değerli sporseverler ile paylaşmayı uygun gördük.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder