10 Kasım 2013 Pazar

Vücut Geliştirme Nasıl Yapılmalı?



Vücut Geliştirme Nasıl Yapılır

İnsanlar  vücut geliştirme sporuna; vücutlarının daha şekilli olmasını istediklerinden dolayı giderler. Onlar için bu spor oldukça önemlidir. Birçok sporcu, yaptıkları sporlara ek olarak; vücudunu  geliştirmek ister. Bu sporu yapacak kişiler, vücutlarını istedikleri şekle sokabilmeleri için bu sporu oldukça ciddiye almaları gerekmektedir çünkü oldukça sabır gerektirir. Bundan dolayı bir an evvel vücutlarının şekle girmesini isteyecek olan kişiler oldukça büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaktır. Hayal kırıklığına uğramamak için, düzenli çalışmaları gerekmektedir. Aceleci davranmaları sonucunda vücutlarında oluşabilecek olan, kas yırtılmaları sonucuyla karşı karşıya kalabilirler. Vücudunuzda olacak olan değişimler bir anda gözle görülebilen değişimler olmayacaktır. Bu yüzden vücut ölçülerinizi sık sık not almalısınız. Aksi takdirde bu değişimler ilk başta gözle görülemeyeceğinden dolayı, sporu yapan kişi hayal kırıklığına uğrayabilir ve bu sporu bırakabilir. Vücutlarında oluşacak olan gelişimleri, kendi vücut resimlerini belirli aralıklarla çekmeleri halinde, ilerleyen zamanlarda vücutları geliştiğinde aradaki farkı gözle görülür bir şekilde fark edecekler. Vücut geliştirme nasıl yapılacağı konusunda hiç bir fikri olmayan bir insan, mutlaka bir program eşliğinde çalışmalıdır. Vücut geliştirme sporu, ilk başta asla kendi başına yapılacak bir spor türü değildir. Vücudunuzu geliştireceğiniz zaman, her sporda olduğu gibi, bu sporda da bazı kurallar bulunmaktadır. Bu kurallara dikkatli uymanız halinde, vücudunuz istediğiniz şekle girecektir. 


Vücut Geliştirmenin Püf Noktaları

1 –Vücut geliştirme sporuna başlamadan önce oldukça sabırlı olmalısınız. 

2 – Sağlıklı ve düzenli bir hayatlarının olması gerekmektedir. Uyku düzenlerine mutlaka uymalı ve günde en az 8 saat uyuması gerekmektedir. Beslenme düzenine dikkat edilmelidir. Protein değeri yüksek besinler yemesi gerekmektedir. 

3 - Özellikle vücut geliştirme sporunun aç karnına yapılmaması gerekmektedir. Aç karnına yapıldığı zaman metabolizma iyi çalışmayacağından dolayı, uzmanlar tarafından önerilmez. Aç karnına yapılamayacağı gibi, tok karnına da yapılmaz. Yemeklerden yaklaşık 2 saat kadar sonra spor yapılması, tüm uzmanlar tarafından tavsiye edilir.  

4 - Vücut geliştirme sporunu yaparken mutlaka bir uzman antrenör tarafından hazırlanan program ile yapmanız gerekmektedir. Bilinçsiz bir şekilde yapacağınız sporlar sağlığınız açısından oldukça tehlikeli olabilir. Bu yüzden hangi hareketin vücudunuzun hangi bölgesine yararlı olacağını bilerek yapmalısınız. 

5 – Bu spora başlamadan önce mutlaka ısınma hareketleri yaparak vücudunuzu spor yapmaya hazırlamanız gerekmektedir. Isınma hareketleri oluşabilecek olan herhangi bir sakatlanma durumuna karşı sizleri koruyacaktır.

6 – Şayet fazla kilolarınızdan kurtularak vücudunuz geliştirilmesini istiyorsanız, terlemeniz de gerekeceği için kalın kıyafetler tercih etmeniz durumunda sağlıklı kilo verebilirsiniz. 

7 – Vücut geliştirme sporunda mutlaka nefesinizi düzenli olarak alıp vermelisiniz.  Düzenli nefes alış verişleri vücudunuzun gelişimine oldukça büyük katkısı olacaktır. 

8 – Vücut geliştirme sporunu yaparken çalışacağınız ağırlıkların kademeli olarak arttırılması gerekmektedir. İlk başlarda hafif ağırlıklarla çalışırken, zaman geçtikçe ağırlıkları kademeli bir şekilde arttırmalısınız. 

9 – Vücut geliştirme sporu yaparken her gün antrenman yaparak vücudunuzu yormamanız gerekir. Birer gün arayla yapılacak olan antrenmanlar kasların da dinlenmesi sebebiyle daha sağlıklı olacaktır. Aynı zamanda uzun aralıklarla yapılan sporlar da, vücut geliştirme sporunda başarısız olmanıza neden olur.

10 – Vücut geliştirme sporuna ilk başladığınız zaman, sakatlıkların önüne geçmek için bel ve sırt bölgelerini geliştirmelisiniz. 

Bu 10 kurala uymanız halinde vücut geliştirme sporunda oldukça başarılı olarak, vücudunuzu istediğiniz şekle sokabileceksiniz. Tüm bu bilgilere dikkat ederek, çok daha verimli bir vücut geliştirme süreci yaşayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder