14 Kasım 2013 Perşembe

Vücut Geliştirme Hareketleri


Vücut geliştirmek için yapılan egzersizler sayesinde vücut kaslarımız güçlenir, genişler ve aynı zamanda daha sıkı bir vücudumuzun olmasını sağlar. Bu konuda en önemli olay vücut geliştirme hareketleridir. Peki vücudumu nasıl çalıştırabilirim ya da kaslarımı nasıl şekle sokabilirim diye soruları kendinize sormaktansa dilerseniz bunları size biz açıklayalım. Bu arada vücudumuzu düzgün bir şekle sokmanın biraz zaman alabileceğini bilmenizde fayda var. Düzenli spor egzersiz yapan yediği şeylere dikkat edip dengeli beslenen ve kötü alışkanlılardan uzak duran (alkol, sigara vb.) herkes hedeflediği sonuca rahatlıkla ulaşabilir. Şimdi sizlere evde uygulayabileceğiniz vücut geliştirme hareketlerinden bahsedeceğiz. Her şeyden önce hareketlerin nasıl yapıldığını ve sıralamalarını düzgün bir şekilde uygulayın. 
 
Şınav Hareketi: Vücut geliştirme hareketleri uygularken bel ve karın bölgesindeki kaslarınız sıkı olmalıdır. Ayak ve baş ekseni de düz bir biçimde durmalıdır. Yani vücut bel bölgesinden itibaren yukarı yada aşağı bükülmemelidir. Ellerimizi omuz genişliğinden birazcık daha geniş açmalı ve yüzümüz küçücük bir açıyla ileriye doğru bakmalıdır. Kalkarken ve inerken arada geçen süre 1 saniye olmalıdır.




Db Squat Hareketi: Vücut geliştirme hareketlerinde aşağıya inerken kalçamız diz hizasına kadar gelmeli. İnerken ise sırt kesinlikle kambur bir hal almamalıdır. Şınav hareketinde olduğu gibi bel ve karın bölgesi sıkı bir hal almalıdır. Aşağı inip tekrar kalkarken geçen süre şınav hareketi gibi 1 saniye arayla olmalıdır.



Barfiks Hareketi: Avuç içi yüzümüze bakacak şekilde bardan tutulmalı. Bu hareket yapılırken her tekrarda çene barın hizasını geçmelidir. Sadece kol ve sırt kasları kullanılarak antrenman tamamlanmalıdır ve belden hiçbir şekilde güç alınmamalıdır.



İleri Hamle Hareketi: İleriye doğru adım atılırken ayaklar asla yere sürtülmemelidir. Ön ve arka bacağın diz açıları 90’ar derece şeklinde olmalıdır. Vücut düz pozisyona gelirken hızlı bir şekilde hareket edilmelidir.



Omuz Basıncı Hareketi: Vücut geliştirme hareketlerinde elde tutulan ağırlıklar kontrollü bir biçimde hareket ettirilmelidir. Ağırlıkları aşağıya indirip kaldırırken geçen süre 1 saniye olmalıdır.



Squat Thrust Hareketi: Bu vücut geliştirme hareketi serimizde eller ayaklara yakın bir biçimde yere temas etmelidir. Bacaklar geriye doğru atıldıktan hemen sonra hızlı bir şekilde toplanmalıdır. Hareket olabildiğince seri bir şekilde yapılmalıdır.



Plank Hareketi: Vücut geliştirme hareketlerinde her zaman olduğu gibi bel ve karın kasları sıkı olmalıdır. Hareketi uygularken vücut düz konumda olmalıdır. Dirseklerimiz yer ile 90 derece açı yapacak konumda olmalıdır. Ve dirseklerimiz omuz hizasında olmalıdır.



Şimdi ise sizlere uyguladığınız vücut geliştirme hareketlerinin, vücudunuzda en çok hangi bölgeleri çalıştırıp şekillendireceğinden bahsedelim.

Arka Kol Kasları: Arka kol kasları pazılar kadar önemli olmasa da pazıların genişliğini ve şekillenmesini etkileyen kaslardır yukarıda bahsettiğimiz antrenmanları uyguladığınızda arka kol kaslarınızın ne kadar gelişmiş olduğunu göreceksiniz.

Bacak Kasları: Vücudun bütün yükünü taşıyan bacaklar sadece sporcular için önemli değil aynı zamanda normal insanlar içinde önemli bir organdır. Gösterdiğimiz antrenmanlar sayesinde bacak kaslarınızda oldukça gelişecek ve güçlenecek.

Göğüs Kasları: Göğüs kaslarımız ve göğsümüzün güçlü olabilmesi için sürekli olarak yukarıda gösterdiğimiz antrenmanları uygulamanız gerekiyor. Aksi halde gençlikte göğüsler sıkı ve dikken zamanla sarkabilir antrenman yapmak göğüslerin gücünü ve şeklini korumasını sağlar.

Karın Kasları: Karın kasları da tıpkı bacak kasları gibi vücudumuzun yükünü taşıyan kas grubundandır. Karın kaslarının daha güçlü olabilmesi içinde sürekli olarak vücut geliştirme hareketinin yapılması gerekir yukarıda verdiğimiz örnekler karın kaslarınızı güçlendirir ve daha iyi bir şekle sokar.

Yukarıda bahsettiğimiz vücut geliştirme hareketlerini sizler için hazırlanmış özel hareketlerdir bu hareketleri doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde birkaç hafta içerisinde vücudunuzdaki inanılmaz değişimi görmeye başlamış olacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder