20 Kasım 2013 Çarşamba

Kas Yapma | Evde Kas Yapma Hareketleri


Evde Kas Yapma ve Kardiyo

Spor salonlarına gidecek vakti olmayanlar için birazdan sizlere sunacağımız evde kas yapma yollarını düzgün bir şekilde uyguladığınız takdirde sizde hayalinizde kaslı vücudunuza sahip olacaksınız. Ve bunu spor salonlarına gidenlerden çok daha rahat bir şekilde bile yapabileceksiniz.
İşte size evde kas yapma için önerebileceğimiz birkaç kardiyo hareketi.
  • Merdiven basamaklarından setler halinde inip çıkma.
  • Seri ip atlama
  • Step hareketi(Yüksek bir yerin üstüne seri olarak inip çıkma hareketi)
  • Şınav vaziyeti alıp tekrar ayağa seri şekilde kalkma
Bu evde kas yapma için gereken kardiyo hareketlerini uyguladıktan sonra şimdi asıl kas yapma hareketlerimize geçebiliriz. Unutmayın kas yapmaya başlamadan önce bu kardiyo hareketlerini mutlaka uygulamalısınız bunlar hareketler vücudunuzun kas yapmak için alışmasına ve yaptığınız yeni hareketlere daha çabuk uyum sağlamınıza yarayacaktır.

Evde Kas Yapma Hareketleri 

Göğüs Kası Geliştirme: Göğüs kaslarını geliştirebilmek için en çok bilinen hareket şınav hareketidir. Bu hareket herhangi bir alet gerektirmez evde kas yapma için en kolay harekettir. Göğüs yere bakacak bir şekilde eller omuz genişliğinden biraz daha dar olacak şekilde ve vücut düz bir şekilde yere bakarak iniş kalkış yapma hareketidir. 



Kol Kası Geliştirme: Kol kası geliştirme için genelde yapılabilecek şey ağırlık kaldırmaktır. Ama genelde elinizde taşıyabileceğiniz bir ağırlık bulunmadığından yapabileceğiniz en iyi hareket kendi vücut ağırlığınızı kullanarak yapılan barfiks hareketidir. Yalnız yapılacak olan barfiks hareketinde eller içe dönük olacaktır. Yaptığınız bu hareket kolun iç kısmında bulunan biceps adlı kas dokusunu çalıştıracaktır.


Sandalye ile Dips: Evde kas yapma hareketlerinde kol kaslarını geliştirmek için yapılacak bir diğer harekette dips adı verilen harekettir. Bu hareket triceps kaslarını çalıştırmaya yarar sağ taraftaki fotoğrafta görüldüğü gibi eller bir sandalyeye dayanarak kollar yardımıyla iniş ve kalkış hareketi yapılır.


Omuz Kası: Omuz kasları evde geliştirebileceğiniz en zor kaslardan bir tanesidir. Omuz kasları sadece itiş gücüyle çalışan kaslar olduğu için genel olarak ağırlık kaldırılması gerekir. Bunun için yine vücut ağırlığımızı kullanarak omuz kası geliştirilebilir sağ taraftaki fotoğrafta görüldüğü gibi ayakları yüksek bir yere dayayarak eller yardımıyla iniş kalkış hareketi yapılabilir.


Sırt Kası Geliştirme: Evde kas yapma hareketlerinde sırt kası geliştirmek için yapılabilecek en temel hareket yine bildiğimiz barfiks hareketidir göstereceğimiz bu harekette yine barfiks çekeceksiniz ancak bunu biraz farklı uygulayacaksınız tutunduğunuz demirde eller içe dönük olmayacak ve barfiks çektikten sonra yaklaşık olarak 3-4 saniye arası asılı kalacaksınız. 


Karın Kası Geliştirme: Evde kas yapma hareketlerinde karın kası geliştirmek için en çok uygulanan hareket mekik’tir bu hareket vücudunuzu doğrulttuğunuz sırada karın kaslarınızın sıkışmasına ve yavaş yavaş dışarı çıkmasını sağlar. 


Bacak Kası Geliştirme: Squat adı verilen hareket evde kas yapma hareketlerinde  bacak kaslarını geliştirmek için bilinen en temel harekettir.Ayaklar karşıya dik bakacak biçimde bacaklar ise omuz genişliğinde açılmış bir halde eğilip yeniden kalkma hareketidir.Ancak harekette dikkat edilmesi gerekilen konu iniş sırasında vücudun ileri değil geriye doğru gitmesi ve kalkarken dizlerin ayak parmağının hizasını geçmemesidir. 


Sizin için özel olarak derlediğimiz evde kas yapma hareketlerini ve uygulaması çok kolay olan kardiyo hareketlerini düzenli olarak uygularsanız ve kendinize düzgün bir çalışma programı hazırlarsanız sizde yakın zamanda istediğiniz vücuda sahip olabilirsiniz. Ancak söylediğimiz gibi bu kas yapma hareketlerine başlamadan önce mutlaka kardiyo hareketlerini uygulamanız gerekir. Gösterdiğimiz hareketlerin hepsini hiçbir alet satın almadan evde kendi kendinize uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder